Krajský veřejný závod v běhu na lyžích 24.1.2015

08.02.2015 18:46

V sobotu 24.1.2015 se v Rýmařově uskutečnil Krajský veřejný závod volnou technikou. O tom, jestli se závod vůbec uskuteční, se rozhodovalo v podstatě do poslendí chvíle. Sněhu bylo zoufale málo a to ještě počasí, kdy během celého předchozího týdne stoupaly teploty k 10°C a do toho se občas spustlil i déšť. Závod se uskutečnil pouze díky nadšencům z řad skalních lyžařů, rodičů našich svěřenců, pomoci městských služeb a to vše za koordinace a nasazení Franty Kováříka a Rosti Sedláčka. 
Poslední noc před závodem trať, na které byl sníh z takřka celé flemdy a hromad ve městě, zmrzla a v sobotu se na ní mohl uskutečnit solidní závod. Nejdelší okruh, který se povedlo udržet, byl 1km dlouhý. I to však stačilo. 
Na startovní čáru se postavilo téměř 120 závodníků od nejmladších až po dospělé. Našim svěřencům se také dařilo obsadit medailové pozice. Měli jsme takový dvojkový den. Mezi děvčaty benjamínkami obsadila Tína Baslarová 2. místo, v té samě kategorii a chlapecké Mates Fryblík také 2. místo. V předžácích pak Fanda Sázel vyhrál a za ním Roli Wenzel 3. místo. 
Závody se povedly a byla to taková vydařená generálka před republikový přeborem. Nyní zbylo jen rozhodnout, jestli budeme schopni další týden na zoufalém množství sněhu uspořádat závod vyšší kategorie. 

 

Výsledky:

Krajský_závod_lyžařů_2015-1-24_OK.pdf (206,2 kB)

 

Fotogalerie: