Archiv

20.08.2013 17:50

 

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ PASTVINY 13. - 20.7.2013

 

 

Rok uplynul jako voda a pro naše svěřence bylo připraveno další letní soustředění. Vrátili jsme se na místo, kde se nám vloni líbilo a kde se nám osvědčilo zázemí. Byl to areál UP Olomouc na Pastvinách. Vydali jsme se všichni tři trenéři s 15-ti dětmi a na cestu nám ještě asistovat Pavel Šalmík. V areálu jsme oproti loňskému roku obsadili 6 chatek v horním táboře. Počasí se rozhodlo nám vynahradit loňský nezdar a to se mu opravdu povedlo. Celý týden nám k našemu snažení svítilo sluníčko a teploty se pohybovaly v příjemných rozmezích. My jsme mu předvedli, co se v nás skrývá. Běhali jsme po lese, udělali jsme si orientační běh, ráno pravidelné rozcvičky. Na kánoe se nám povedlo zajít hned 3x a vždy se intenzivní pádlování dalo propojit s pár plaveckými tempy. Voda byla velice příjemná a všichni si dali říci. Na lodích si většina dětí zkusila i roli kormidelníka a mohly posoudit, že to není žádná sranda udržet chvíli přímý směr. Prostě jsme se pobavili. Na hřišti jsme hráli různé hry: basket, přehazovanou, líný tenis, samozřejmě fotbálek. Kdo měl zájem prověřil své schopnosti při odpalu pálkou. Musím říci, že některým to šlo docela dobře, budeme si to muset zopakovat. Jelikož se celé soustředění neslo pod heslem Piráti z Rýmařova, museli naši svěřenci rozděleni do 3 družstev každý večer plnit jednu pirátskou disciplínu. Byly to opět soutěže sportovního rázu, ale družstva si mimo jiné zkusila postavit stan na čas i na krásu, hledali poklad, pašovali poklad a poslední den, nebo spíše večer jsme absolvovali stezku odvahy zakončenou vypouštěním balónů štěstí. Vydávali jsme se za tréninky i mimo oblast Pastvinské přehrady. Hlavním cílem byly jednak cyklostezky vedoucí z Letohradu směrem k České Třebové. Zde jsme zdokonalovali naše bruslařské schopnosti a protáhli koloběžky. A jako další místo byla vojenská tvrz Hanička, kde jsme si prošli útroby velice rozlehlého vojenského areálu. Jsou to velice zajímavé stavby a kdo se do nich dostane, těžko chápe některé souvislosti naší historie. Soudíme, že se nám celé soustředění vyvedlo, všichni jsme se vrátili v pořádku ke svým milovaným. Těšíme se, že se na podzim sejdeme opět v hojném počtu a budeme moci plánovat další společné akce. 

Vaši Trenéři

 

 

Fotogalerie:

https://tominger.rajce.idnes.cz/Pastviny_2013/

 

 ROZLOUČENÍ SE SNĚHEM

Dnes v pondělí 24.2.2014 jsme se na tréninku zřejmě rozloučili se sněhem. Udělali jsme si takový volnější hodinu, trochu si zablbnuli na skokánku, zahráli nějaké hry a rozešli se ku svým domovům. Pár fotek je připojeno níže. Od čtvrtka tedy zahájíme jarní přípravu, která bude zatím volnější. Budeme běhat, jezdit na kolobkách, kolech a bruslích a hlavně hrát různé hry. 

Fotky:

https://tominger.rajce.net/Rozlouceni_se_snehem+

 

 

Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz... TAK JSME ZAHÁJILI TŘETÍ SPOLEČNOU SEZÓNU.

3.9.2012 jsme se sešli s dětmi i s rodiči na zahájení další lyžařské sezóny 2012 - 2013. Zatímco si děti zaskotačily na hřišti, probrali jsme s rodiči co nás letos čeká a jak by měl vypadat letošní rok.

Nejdůležitější, co z tohoto rokování vzešlo, je program tréninků našich svěřenců. Tyto budou v pondělí a čtvrtek od 16:00 do 17:30. Budeme se scházet ve Flemdě a pokud to počasí dovolí, (nebude-li pršet), budeme venku. V případě deště se sejdeme ve Flemdě a přesuneme se do tělocvičny ZŠ na Jelínkově ulici.

 

 

Váš týmLetní soustředění Pastviny 14. - 20.7.2012

 

 

Tak se to doho pustíme. Byla slunná sobota a před devátou hodinou se ve Flemdě sešlo 10 malých sportovců, tři trenéři a jejich doprovod. Malí lyžaři si vyrazili na první letní soustředění. Nášim cílem byla Studentská zátoka Pastvinské přehrady, přesněji řečeno výcvikové středisko FTK UP Olomouc.

Vyrazili jsme na cestu jedním osobním autem a dodávkou s vozíkem po krátké technické úpravě. Cesta proběhla v klidu a bez komplikací. Krátce po 12 hodině jsme byli na místě.  Byl pro nás připraven oběd, tak jsme si jen rychle nafasovali povlečení na postele a utíkali do jídelny. S chutí jsme se nadlábli a těšili se na chatky.  Malému Štěpovi však po cestě plné zatáček dobrý oběd nesedl, tak ho hned vyhodil na podlahu chatky. Trenéři si tedy hodili na uvítanou úklid a mohlo se pokračovat. Všichni se vybalili, ubytovali a vyzkoušeli si nová oddílová trička - někteří již do konce soustředění jina nepotřebovali. 

No,ale jsme na soustředění, takže bylo potřeba zahájit trénink. První odpolední fáze zpočívala v indiánském běhu, abychom se trochu rozkoukali, vydali jsme se směrem k hrázi. Po návratu ovocná svačinka a další fáze. Tentokráte jsme na hřišti hráli hru Scrable, kdy děti formou štafet skládaly různá slova. Děti tato hra moc bavila a běhali jako diví. Všichni se po takové makačce těšili na večeři. Po ní čekalo na děti první překvapení. Tím bylo zahájení Olympijských her. Napochodovali jsme k ohništi s olympijskou vlajkou a v dobovém převleku. Rozdělili děti do 3 družstev a zapěli stejně jako každý den naši Olympijskou hymnu. 

Pak už zbyl čas pouze na večení hygienu a večerku. Kupodivu všichni padli do postelí a plní dojmů byli zakrátko jako medvědi. 

Neděle 15.7.

Budíček v 7hod nás probral do trochu pošmurného, ale teplého dne. Hned jsme se rozproudili rozcvičkou - krátkých rozklusáním, následovaným aerobikovou rozcvičkou. Většina z nás trochu tápala, ale zvládli jsme to. Po rozcvičce jsme se těšili na dobrou snídani. Dopolední trénink byl složen z kruhového tréninku - koloběžky, posilování s medicimbalem a pro rovnováhu krátká překážková dráha. Další program po svačince byla první soutěž započítávaná do Olympiády a to hod granátem na cíl. Nejúspěšnějším družstvem bylo Franta +  Michal + Terka - "Itálie", na druhém místě se umístili Štěpa + Lucka + Vojta - "Německo" a nejméně úspěšní byli tentokráte Tom + Monča + Petra - "Finsko". Po soutěžích už jsme se všichni těšili na baštu. Když jsme si konečně nacpali pupíky a následoval tradičně odpolední klid.  No a další na řadě byly dlouho očekávané loďky. Nejprve nám málem vyfoukli vybavení kolegové z horního tábora, ale naše managerka je dokázala přesvědčit, že nepotřebují vše. Obsadili jsme tedy 3 kanoe a vyrazili na obhlídkovou jízdu po přehradě. Docela se nám dařilo a dojeli jsme až asi do poloviny přehrady, kde se přes koryto klene most, na nějž mají někteří z tatínků a maminek nostalgické vzpomínky. Cestou zpět se, ale z ničeho nic zatáhlo, začalo bouřit, zvedl se neříjemný vítr a spustil se déšť. Nejrychlejší posádka pod vedením Marcely už naštěstí byla v bezpečí, další skupinka s Tomem - kormidelníkem už dojížděla do zátoky. Nejhůře na tom byla Stančina posádka, která měla před sebou možná ještě asi 500m si užila "bouři na vodě." Naštěstí vše dobře dopadlo, dorazili jsme ke břehu a zrychleným přesunem zamířili do tábora. Na řadě jak jinak večeře a večerní program - olympijká disciplína. Nejprve to byl běh na 60m, který vyhrálo družstvo Fandy. Po sportovním výkonu byla ještě sranda disciplína - vrh svazkem obručí. Dále už se nám do toho dne vlezla jen písnička na rozloučenou, koupelna a hurá na kutě.

Pondělí 16.7.

Dnes jsme budíček odložili a nechali naše svěřence trochu schrupnout kvůli lijáku, který neúprosně zkrápěl tábor. Po budíčku proběhla hygiena a rovnou na snídani. Zde jsem si domluvili, že v nepříznivém počasí můžeme použít jídelnu jako tělocvičnu. Udělali jsme si tedy prostor a dopolední trénink mohl začít. Staňka nás protáhla aerobikovou rozcvičkou. Někteří jsme se sice motali jak Maďar v kukuřici, ale nakonec se  nám povedlo pohyby trochu zkoordinovat a udělat alespoň kousek sestavy.  

 

 

 

Fotogalerie Pastviny 2012:  https://tominger.rajce.idnes.cz/Pastviny_2012/

 

Krátké soustředění ve Flemdě

 

 

3. a 4.2.2012 jsme dětem připravili krátké soustředění se spaním ve Flemdě. I přes trochu drsnější počasí - sice slunečné, ale s teplotami kolem -20°,jsme si to všichni užili.

Sešli jsme se v pátek dopoledne, ubytovali jsme se a po malém občerstvení jsme se vydali za první sportovní aktivitou a to do tělocvičny. Zde jsme si zacvičili na gymnastickém nářadí a těšili se na oběd. Ten pro nás byl zajištěn v jídelně při nemocnici. Po obědě jsme bez časové prodlevy vyrazili na první lyžařský trénink. Byla to spíše taková lyžařská turistika. Naše cesta vedla do Staré Vsi do hospůdky Albert. Zde jsme se zahřáli šálkem horkého nápoje a posilnili se chutnou česnečkou nebo česnekovou topinkou a po doplnění energie jsme se vydali zase zpět do Flemdy. Všichni zvládli celou cestu bez nejmenších problémů. Po návratu měli zase všichni hlad. Jelikož buchet od maminek jsme měli dost, nebyl problém. Také jsme měli mísu vaječné pomazánky a množství pečiva. Večerní program byl pestrý. Před večeří trenér Tomáš dětem přednášel o základech péče o lyžařskou výzbroj, pak jsme si vyměnili pár anekdot, vtipů a hádanek. Po večeri nás příjemně obohatil poutavou besedou člen Horské služby Jeseníky, Honza Sázel. Promítal dětem zajímavé fotografie, představil pomůcky pro zásah v terénu a povykládal o práci členů Horské služby. Před desátou hodinou byli všichni zahnáni do pelíšků, aby se dobře vyspali na další náročný sportovní den. Spánek všechny pohltil až po půlnoci...

V sobotu se vstávalo kolem sedmé hodiny. Ranní hygiena proběhla hladce, večer se nekoupalo a spalo se i tak sladce... Po snídani proběhla příprava na dopolední trénink na lyžích. Protože bylo zase kolem -20°C zkrátili jsme dobu pobytu venku asi jen na 40min a hurá zpět do tepla. Na oběd jsme si opět zašli do nemocniční jídelny a odpoledne zvládli ještě jeden zkrácený trénink. Pak nám nezbylo než si sbalit všechny věci, uklidit domek a kolem 16hodiny jsme se rozešli.

Myslím, že se všem soustředění líbilo a budeme se těšit, že si něco podobného brzy zopakujeme.

 

Váš tým

 

Fotogalerie:

https://tominger.rajce.net/Soustredeni_3._-_4.2.2012

 

 

Pozvánka na „novoroční poradu“ příznivců

 běžeckého lyžování

 

 

Vážení rodiče,

Dovolujeme si Vás tímto pozvat na „novoroční poradu“, na které bychom chtěli probrat průběh letošní zimní sezóny a sezón následujících.

Bude se konat v pondělí 9.1.2012 v 18hod v lyžařském domku ve Flemdě.

Těšíme se na Vás a děkujeme za váš čas.

                                                                                       SKI  RD RÝMAŔOV

 

PF 2012

 

Přejeme příjemné prožití vánočních svátků a mnoho osobních i sportovních úspěchů v novém roce 2012 všem našim lyžařům, rodičům a ostatním příznivcům bílé stopy.

 

 

Druhá sezóna je již v plném proudu

 

Rok se sešel s rokem a 5.9.2011 jsme zahájili další lyžařskou sezónu informační schůzkou s rodiči. Od 12.9.2011 se scházíme pravidelně v pondělí a čtvrtek od 16 do 17:30hod v areálu ve Flemdě. Pokud nám to počasí dovolí budem stále chodit ven a za nepříznivého počasí je pro nás již teď zajištěna tělocvična. Pro zjednodušení a hledání místa srazu bude platit, že se do odvolání budeme scházet na stejném místě - tedy ve Flemdě a do tělocvičny budeme docházet společně.

 

Naši malí sportovci pokračují v přípravě na suchu.

 

Příprava na "suchu" je nezbytnou součástí přípravy našich malých sportovců. Stále se scházejí každé pondělí ve Flemdě a trenérka Staňka pro ně připravuje různě sportovní aktivity. Nyní již sice nedochází na treninky tolik dětí jak tomu bylo přes zimu. Někteří "emigrovali" k letním sportům a hrají třeba fotbal, ale my doufáme, že se nám na zimní sezónu vrátí zpět a dost možná v ještě lepší fotmě.

Ti co trénují nadále si nyní užívají například trénink na koloběžkách, který si asi získá velikou oblibu, a další činnosti od různých běhů, přes míčové hry a v neposlední řadě pár posilovacích cviků na vybavení ve Flemdě. 

Nicméně, naposledy v letošní sezóně se děti setkají na tréninku 27.6.2011 a těšit se na ně budeme po prázdninách 5.9.2011. Informace o zahájení nové lyžařské sezóny 2011/2012 se dočtete koncem prázdnin v Rýmařovském Horizontu a samozřejmě i na těchto stránkách.

Všem přejeme příjemně prožité a hlavně sluníčkové prázdniny, plné veselých zážitků.

Váš trenérský tým.

 

 

 

 

 

Rozloučení s lyžařskou sezónou 2010 - 11

V sobotu 7.5.2011 proběhlo na lyžařské chatě v Hornoměstské zatáčce rozloučení se zimní sezónou.

Za nádherného a slunečného počasí se na chatě sešla spousta naších svěřenců se svými rodiči, zástupci vedení oddílu, trenéři našich malích, ale i starších sportovců. Na grylu se nám vesele otáčely prasečí stehýnka a pivo bylo čertovsky dobré. Pro všechny jsme si připravili pár soutěží, u kterých se snad všichni dobře pobavili. Chtěli bychom tímto poděkovat všem zůčastněným, že se s námi přišli pobavit a především hlavním organizátorům Cigimu s Přemou Voráčem, kteří se postarali o naše hladová a žíznivá bříška. Už teď se těšíme na další podobnou akci. 

 

Naší poslední akcí byly závody klasickou technikou v lyžařském areálu na Nové Vsi, pořádané oddílem Břidličná.

Byly to naše první společné závody na sněhu a myslím si, že se to našim lyžařům docela povedlo. Všichni působili velice pohodově a vydali ze sebe co se dalo. Přestože z Rýmařova se vyjíždělo za nevlídného počasí, na Nové Vsi panovalo téměř slunné počasí s teplotou těsně nad nulou a mokrým měkkým sněhem. 
Zde jsou výsledky našich svěřenců.

Benjamínci: 5. místo Vojta Gerhard, 7. místo Adam Skála a 14. místo Mikuláš Holub

Přípravka: 7. místo Peťa Andrýsek, 8. místo Milan Korch

Žačky mladší: 5. místo Natálka Mačudová a 7. místo Terka Skálová