Proběhl MTB závod po Jesenické magistrále

30.05.2015 21:18

V neděli 17.5.2015 se v našem lyžařském areálu konal další ročník závodů horských kol "Po Jesenické magistrále". Tento závod je součástí seriálu Jesenický šnek a Jesenický šneček. Na organizaci závodu se podílely společně CK Stará Ves, náš Ski klub RD Rýmařov a SVČ za podpory Moravskoslezského kraje. 

Počasí se nám na tuto neděli podařilo objednat lépe než na předchozí ročníky. Bylo sucho už déle před závodem, takže trať byla suchá a rychlá. Na startovní čáru se postupně od nejmladších až po veterány postavilo asi 220 závodníků. 

Nejmenší závodníci porovnali své síly na okruhu okolo bike parku v horní  částu Flemdy. Hned po jejich dojezdu se na startovní čáru postavili předžáci na trasu dlouhou asi 800m, další okruh dlouhý 1500m pokřtili svými horskými koly malí a mladší žáci. Ostatní kategorie od ročníku 2002 už pak vydali na hlavní trať 5,5km dluhou v různém počtu okruhů.  Všichni závodníci bojovali, co jim síly stačily. Bohužel bylo k vidění i několik kolizí, naštěstí se nikomu nic nestalo  a převážná většina sportovců dorazila zdárně do cíle.  Nejrychlejší v každé kategorii obdrželi diplomy a spoustu pěkných cen. Z pohledu pořadatelů celou akci hodnotíme jako povedenou, jistě k tomu přispělo i příjemné jarní počasí. Sice se nám povedlo lehce poplantat průjezdy ve dvou kategoriích, závodníkům se za to omlováme a budeme se snažit, aby se příště nic podobného neopakovalo. 

Děkujeme za účast všem sportovcům, jejich doprovodům, divákům a v neposlední řadě všem, kteří přiložili ruku k dílu a pomohli tak ke zdárnému uspořádání tohoto klání. 

Budeme se na vás těšit v dalším ročníku.  

 

Výsledky:

predbezne_snecek_2015.pdf (76114)

predbezne_snek (1).pdf (29769)

 

Fotogalerie:

https://tominger.rajce.idnes.cz/MTB_po_Jesenicke_magistrale_2015