Víkend se spaním ve Flemdě

04.11.2013 21:42

Od pátku 1.11.2013 jsme absolvovali podzimní soustředění – spaní ve Flemdě. Sešlo se 24 dětí a všichni 3 trenéři. Po příchodu do našeho sportovního areálu si všichni uložili bagáž do domku a hned jsme se vydali na první tréninkovou jednotku. Byl to běžecký trénink v okolí Flemdy. Po návratu následovala krátká svačinová pouza, „ubytovali“ jsme se – vytvořili spací prostor a následovala další tréninková jednotka. Tentokrát to byla večerní vybíjená na osvětleném hřišti u rybníka. Po návratu večeře a pyžamový bál. Dětem se však do tance moc nechtělo, hlavně kluci se tvářili znuděně, tak jsme vyhlásili hygienu a večerku, aby bylo dost sil na další dva dny plné pohybu.

Ráno, jak jsme zvyklí na soustředěních proběhla hned po budíčku rozcvička, v zápětí hygiena a snídaně. Po rychlém upravení spacích prostor jsme uháněli za dalším sportovím výkonem. Dnes dopoledne byl naplánován trénink na kolobkách. Tým větších se vydal s Macou a Tomem do Harachova, kde jsme si na 15km dali pořádně do těla, cestou jsme si trochu zasoutěžili a trochu se pobavili. Fanda Sázi vyhrál závod o zlaté trenky, když porazil na kolobce i trenéra. Vrátili jsme se hladoví jako vlčáci. 

Mladší kamarádi sportovali se Staňkou ve Flemdě. Nejprve také soutěžili s koloběžkami a poté si ještě trochu zaběhali při hrách. Po sportovních výkonech jsme se vydali do nemocniční jídelny na řízek s bramborovou kaší. Po dobrém obědě bylo třeba trochu spočnout. Takže odpolední klid a po něm zase hurá do terénu. Čekal nás orientační běh - hledání kartiček, které nám Staňka rozmístila po téměř celé Rokli. Vítězem se stala Terča Krečmerová, která jako jediná našlo všech 18 kartiček s písmenky. Ani Tomovi se to nepovedlo.  Po orienťáku nás však zahnal déšť, takže plánované míčové hry už nedošly na řadu. Podvečer jsme vyplnili přidělením vybavení a den zakončili pohádkou na dobrou noc. 

Poslední ráno bylo rychlé. Museli jsme se najíst, rychle sbalit a rozjížděli se po nedělních závodech. Část dětí dala přednost kolu a vrátlili se do Flemdy, kde Peťa Chaloupka pořádal první Rýmařovský cyklokros. Někteří vyrazili hned po osmé hodině se Staňkou a Marcelou na přespolní běh na Nové Vsi. Cyklisté měli před sebou asi 1,5km dlouhý okruh vedený přes bikrosovou trať. Startovali společně kluci i holky. Nejlépe se s tratí popral opět Fanda Sázi, chvíli za ním  letěl do cíle Tom Sedli, kterému dýchal na záda Kryštof stíhaný bráchou Kubou. Krátce za nimi dojel také Kuba Pernica. Z holek si neklépe vedla Peťka Motalka, za ní dvě děvčata od konkurence a na závěr Pájda Motalka, která se s  velmi těžkou tratí porvala statečně. Chválíme všech 7 cyklistů.

Kolegům, kteří dali přednost běhu před kolem se také dařilo a získali spoustu medailí v přespoláku na Nové Vsi, kam vyrazilo 12 sportovců. Venda Gerhardka byla 1. ,o prsíčka za ní zkončila Týnka Baslarová, Ondra Bassy opět získal zlatou a ostatní dle výslednků níže. 

 

 

 

Fotogalerie:

https://tominger.rajce.net/Spani_ve_Flemde_2013

https://tominger.rajce.net/Nova_Ves_3.11.2013

 

Výdledky Cyklokros:

Cyklokros Rýmařov.pdf (42617)

 

Výsledky běh Nová Ves:

Tak konečně máme

VÝSL.LISTINA PŘES.BĚH NV 2013.pdf (37316)